Trhem osvědčený produkt, Vývrtka na víno Vino WMF od společnosti WMF - tento hit pořídíte za mimořádně nízkou cenu 1049 Kč. Upozorňujeme, že nabídka má omezenou platnost. Populární nabídka se vrátila, balné a poštovné nehradíte už u objednávek nad 1999 Kč. Jasná úspora a k tomu spokojenost z nákupu, není proč váhat.
Vývrtka na víno z kolekce Vino od výrobce WMF je vyrobena z nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi a má krásný moderní vzhled. Vývrtka má délku 16 cm a je opatřena patentovanými pohyblivými úchyty, díky kterým je přizpůsobivá a můžete tak otevřít všechny typy láhví. Vhodné na víno i sekt.
Délka: 16 cm
Materiál: nerezová ocel 18/10 Cromargan®
Barva: stříbrná
![]() |
Vývrtka je vyrobena z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost. Patentované pohyblivé úchyty umožňují otevření všechny typů láhví. |
![]() |
O žádné nevýhodě nevíme. |
Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.
Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.
Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret.
Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.
Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °C
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 - 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 - 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 - 18…