Logo
The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g

The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g

69 Kč

Top produkt, The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g od kvalitního výrobce Chilli Doctor - tento artikl čeká na vás v husté akci za 69 Kč. Podívejte se také na další položky ze širokého katalogu. A nejlepší na tom všem je, že při objednávce nad 1999 Kč nezaplatíte ani korunu za dopravu. Využijte nabídku dřív, než dojde ke zdražení.

Výrobce: 
SKU: 8595660101102
Do obchodu

Popis

Chilli Doctor

POPIS

Chilli koření Naga Bhut Jolokia od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Naga Bhut Jolokia, která dosahuje 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) a do roku 2007 byla uvedena v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější chilli paprička světa. Vznikla křížením chilli papriček druhu Chinense a Frutescens. Pochází z Indie, ale pěstuje se i na Srí Lance.

Spolu s červenou papričkou Habanero umožnila křížením vznik nejpálivější chilli papričky světa (2017) Carolina Reaper. Díky extrémní pálivosti doporučujeme dávkovat opatrně! Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře.

chilli Naga Bhut Jolokia

SPECIFIKACE

Složení: celé sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia

Stupeň pálivosti: star2 star2 star2 star2 star2 (1 000 000 SHU)

Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček)

Země původu: Indie

Vhodné k: přípravě extrémně pálivých pokrmů

chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup:

1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

PRAKTICKÉ RADY

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000
Chipotle
Všechny produkty od výrobce
shopping-bag