Spokojenost přinášející Šálek na Café au Lait Barista bez lžičky, WMF od předního výrobce WMF - toto zboží zakoupíte v sezónní slevě za 339 Kč. Doporučujeme také ostatní produkty z nabídky e-shopu. Pokud nechcete platit dopravu, stačí vytvořit objednávku v minimální hodnotě 1999 Kč. Jsme si jistí, že tohle ocení každý zákazník.
Šálek s podšálkem na Caffé Latte z řady Barista od výrobce WMF z odolného porcelánu má objem 225 ml. Dno šálku je tlusté 10 mm - dobře udržuje teplo při velkém objemu kávy. Stěny šálku se zužují, což přináší rychlejší zchladnutí kávy. Šálek má tulipánový tvar, což umožňuje pohodlné promíchání kávy a mléka. Ideální na Latte nebo na kávu s mlékem. V podšálku je výstupek a v šálku prohlubeň - šálek tedy zapadne do podšálku a pevně drží na podšálku při přenášení. Šálek i podšálek můžete mýt v myčce na nádobí.
Objem: 225 ml
Tloušťka dna: 10 mm
Tloušťka šálku (na okraji): 2 mm
Materiál: porcelán
Barva: bílá
![]() |
Silné dno - udržuje teplo i při velkém objemu. Stěny šálku se zužují - káva rychleji zchladne. Speciální tvar šálku umožňuje promíchání kávy s mlékem. Vhodné do myčky na nádobí. |
![]() |
O žádné nevýhodě nevíme. |
Vhodné do myčky: ANO
Porcelán je keramická hmota, která se vyrábí vypálením keramického těsta. Keramické těsto je tvořeno směsí ostřiva, taviva a kaolinu (hornina skládající se z minerálu kaolinit (jílový minerál) a drobných křemenných zrn, používá se při výrobě keramiky, porcelánu a papíru). Porcelán se využívá na výrobu nádobí, sanitární keramiky, dlaždic, dekorativních předmětů atd.
Latte je velmi oblíbený druh kávy, která se skládá z espressa a našlehaného mléka. Vzniknou 2 oddělené vrstvy - espresso a mikropěna (na rozdíl od kávy Latte Macchiato, které má 3 oddělené vrstvy - vrstva teplého mléka, vrstva espressa a vrstva mléčné pěny a má více pěny než Latte). Caffé Latte má objem zhruba 260 - 280 ml a podává se v širším šálku s podšálkem.
1. Při přípravě Caffé Latte budete potřebovat cca 25 - 30 g espressa. To můžete připravit v kávovaru nebo zalijete instantní kávu horkou vodou.
2. Ze zhruba 210 g mléka (nejlépe plnotučného) vyšlehejte mikropěnu - nejjednodušší je mléko vyšlehat pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléka, ale existují i ruční nebo elektrické napěňovače, nebo to zvládnete i ručním šlehačem. Důležitá je teplota 55 - 65 °C. Ke šlehání doporučujeme použít konvičku na mléčnou pěnu.
3. Vyšlehanou pěnu vylijte do připraveného espressa.
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky WMF nebo na podobné produkty dalších značek.