Vaše oblíbené zboží, Rýžové nudle široké "Pho" 3mm 375 g od originálního výrobce Chefshop - toto zboží si můžete nechat doručit za výhodnou cenu 59 Kč. Upozorňujeme, že nabídka má omezenou platnost. A nejlepší na tom všem je, že při objednávce nad 1999 Kč nezaplatíte ani korunu za dopravu. Ať vám ušetřené korunky udělají hodně radosti.
Široké rýžové nudle někdy také zvané vietnamské nudle nebo nudle Pho jsou součástí tradiční vietnamské polévky Phở. Rýžové nudle o šířce 3 mm, mají bílou barvu. Jsou vyrobeny z 90 % rýžové mouky, a tudíž jsou bezvaječné a neobsahují lepek. Příprava je velmi rychlá. Široké rýžové nudle jsou základem asijské kuchyně. Můžete je používat do polévek, ale také jako přílohu k masu nebo zelenině, skvělé jsou také osmažené na oleji do křupava ve wok pánvi.
Složení: 90 % rýžová mouka, 10 % voda
Hmotnost: 375 g
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 1514 kJ / 356 kcal
Tuky: 0,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 80 g z toho cukry: < 0,5 g
Bílkoviny: 7 g
Soli: 0,05 g
*Fotografie je pouze ilustrační. Odebíráme široké rýžové nudle od více výrobců, abychom vám zajistili vždy nejpříznivější cenu. Můžete tedy obdržet výrobek v jiném obalu. Složení se nemění, máme nyní balení 375 g nebo 400 g, cena je pro obě hmotnosti stejná.
Spotřebujte před datem uvedeným na obale.
Rýžové nudle zalijte vroucí vodou a nechte 3 - 5 minut odpočinout přikryté pokličkou nebo talířem. Potom slijte. Podávejte jako přílohu k asijským pokrmům (k masu, zelenině, kari), použijte do polévek nebo osmahněte na oleji ve wok pánvi s dalšími ingrediencemi.
Rýžová mouka má zajímavou chuť, je lehce stravitelná a vyvolává pocit nasycení. Její velkou výhodou je, že neobsahuje lepek, a tak je vhodná i pro celiaky a při bezlepkové dietě. Používá se na přípravu bezlepkového pečiva, sušenek, sladkých dezertů (i nepečených), dortů, buchet, nudlí, na zahušťování omáček. Můžete ji kombinovat s dalšími druhy mouky. Výsledné těsto z rýžové mouky je pevné, ale není tak pružné jako z pšeničné mouky. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Rýžová mouka neobsahuje žádné tuky. Obsahuje bílkoviny, škroby, malé množství sodíku. Zejména v celozrnné rýžové mouce je zastoupena poměrně hodně kyselina listová, vitaminy řady B hlavně, draslík, fosfor a v menším množství hořčík, zinek a vápník. Rýžová mouka má příznivý vliv na trávení a pomáhá při průjmech, díky nízkému obsahu sodíku je vhodná pro osoby s vysokým krevním tlakem. Tato rýže navíc neobsahuje cholesterol a je v ní hodně vlákniny, proto je ideální pro osoby s onemocněním srdce a oběhového systému. Pomáhá při dně a artritidě a snižuje překyselení organismu.
Ingredience:
250 g masa na hovězí vývar (žebra nebo oháňka, morková kost), 400 g hovězího masa do polévky (falešná svíčková), 3 hvězdy badyánu (na 1 l vývaru 1 kus), 2 kusy kardamomu černého, 20 kuliček celého černého pepře, 2 hřebíčky, 2 svitky celé skořice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 50 g zázvoru, 15 g soli, 50 cukru, 1 lžíce rybí omáčky
Vložka do polévky:
1 červená cibule, 50 g klíčků mungo, 2 jarní cibulky, 4 malé chilli papričky, 50 g širokých rýžových nudlí Pho, 1 limeta, vietnamské bylinky: 4 listy mexického koriandru, snítka koriandru, snítka perily červené, snítka perily zelené, vietnamská bazalka
Postup:
1. Maso do polévky očistěte a uložte do mrazáku, aby se vám potom lépe krájelo na tenké plátky.
2. Hovězí maso na vývar a morkovou kost, omytou a překrojenou cibuli…