Hit poslední doby, Omáčník s podšálkem MIKASA karamelová od kvalitního výrobce Mikasa - tento artikl nakupujte po zlevnění za 609 Kč. Ceny a dodací lhůty tlačíme stále dolů. Pokud nechcete platit dopravu, stačí vytvořit objednávku v minimální hodnotě 1999 Kč. Už jsme vás přesvědčili, že tohle musíte mít?
Omáčník od výrobce Mikasa je vyroben z odolného porcelánu v tmavě karamelové barvě. Omáčník má tvar kapky a jeho součástí je i podšálek. Ideální na servírování omáček k hlavním chodům, na sladké přelivy nebo na dresinky do salátů. Omáčník je opatřen praktickým uchem a výlevkou. Jeho rozměr je 16 x 10 cm a výška 9,4 cm. Omáčník i podšálek jsou vhodné do myčky na nádobí i do mikrovlnné trouby.
Délka: 16 cm
Šířka: 10 cm
Výška: 9,4 cm
Barva: tmavý karamel
Materiál: porcelán
![]() |
Omáčník je vyroben z kvalitního a odolného porcelánu. Krásný lesklý design. Praktické ucho a výlevka. Součástí je podšálek. Vhodný do myčky na nádobí a do mikrovlnné trouby. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
125 ml bílého jogurtu, 15 ml olivového oleje, 15 ml citronové šťávy, sůl, pepř, hrst čerstvých bylinek podle chuti
Postup:
Všechny ingredience smíchejte a nechte dresink vychladit v lednici.
Podávejte jako dresink do salátu nebo k masu a hranolkům jako zdravější verzi tatarky.
TIP: Do tohoto dresinku můžete použít hladkolistou petrž, pažitku, bazalku, mátu, koprm, ale také česnek nebo jarní cibulku.
Zdroj receptu: http://www.stobklub.cz/recept/58091/sru/
30 g másla, 1 najemno nasekaná středně velká cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 200 g drobných žampionů, 125 ml suchého bílého vína, 150 ml smetany ke šlehání (33%), 150 ml smetany na vaření (12%), sůl, pepř
Postup:
1. Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla.
2. Orestujte najemno nasekanou středně velkou cibuli a hruba pět minut ji míchejte a smažte (do změknutí).
3. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a 200 g drobných žampionů (nejlépe hnědých) nakrájených na tenké plátky. Promíchávejte 3 - 4 minuty, aby houby změkly.
4. Přilijte suché bílé víno, přiveďte vše k varu a stáhněte oheň. Nechte 2 - 3 minuty probublávat.
5. Pak vmíchejte obě smetany a opět přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na polovinu.
6. Osolte, opepřete podle chuti a podávejte k masu.
TIP: V sezóně vyzkoušejte omáčku z hřibů.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Mikasa nebo na podobné produkty dalších značek.