No a tohle chcete: McIlhenny Tabasco omáčka Red Pepper 57 ml od značky Mc Ilhenny - tento hit snadno najdete s úžasnou cenovkou 99 Kč. V našem katalogu zařazené zboží vás nezklame. A to ještě není všechno, dopravu za vás hradí e-shop, když hodnota vašeho košíku přesáhne 1999 Kč. Vy tak neplatíte nic navíc!
Chilli omáčka Red Pepper je středně pálivá (v porovnání s ostatními omáčkami typu tabasco). Na stupnici pálivosti dosahuje 2500 až 5000 jednotek SHU. Jedná se o originální tabasco. Omáčka je koncentrovaná, a tak stačí vždy jen pár kapek. Přidejte ji všude tam, kde potřebujete zvýraznit chuť pokrmu.
Mleté maso, steak, ryby, polévky, omáčky, mexická kuchyně, dušená jídla, rýže nebo zeleninové pokrmy budou milovníkům ostrého chutnat ještě víc. Tabasco neobsahuje žádné kalorie, má nízký obsah sodíku, je ideální na dochucení jídel při všech dietách (nízkokalorické, nízkosacharidové, nízkosodíkové, cholesterolové atd.).
Složení: červené chilli papričky, jedlá sůl, kvasný lihový ocet
Stupeň pálivosti:
(2500 až 5000 SHU)
Objem: 57 ml
Vhodné k: mletému masu, steakům, rybám, dušeným jídlům, rýži, do polévek, omáček, mexické kuchyně
Před použitím protřepte. Skladujte a uchovávejte v suchu. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě +6 °C a spotřebujte do 30 dní.
Ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření, čerstvou chilli papričku nebo chilli omáčku na dochucení), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí
K podávání
2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly
Postup
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.
2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.
Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz
Druh papričky | Stupeň pálivosti [SHU] |
Jalapeño | 5 000 |