Tohle si zamilujete: Máslenka 16,5 x 11,5 x 7,5 cm, granátová - Emile Henry s osvědčenou značkou Emile Henry - tento hit seženete za bombastickou cenu 999 Kč. V našem katalogu zařazené zboží vás nezklame. Dopravné bez jakéhokoliv poplatku se nyní vztahuje už na objednávky v minimální hodnotě 1999 Kč. No a to se jednoduše vyplatí.
Keramická dóza na máslo od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Máslenka je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granátové barvě. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
Keramická máslenka Emile Henry bude nejen ozdobou vašeho prostřeného stolu, ale především ochrání máslo před vzduchem a světlem. Dóza na máslo má rozměr 16,5 x 11,5 x 7,5 cm. Tradiční burgundská keramika dokáže udržet konstantní teplotu. Díky tomu bude máslo vždy připraveno k servírování, vaření nebo pečení.
Délka: 16,5 cm
Šířka: 11,5 cm
Výška: 7,5 cm
Materiál: keramika
Barva: granátová
![]() |
Máslenka je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Krásný francouzský design. Nádoba na máslo je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku. Ochrání máslo před vzduchem a světlem. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
Máslo je mléčný výrobek - vzniká stloukáním mléka (smetany). Obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek másla tvoří voda a mléčná sušina. Máslo obsahuje laktózu. Máso obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují cholesterol, a tak bychom ho měli konzumovat jen v malém množství. V malých dávkách má ale máslo příznivý vliv na nervový systém a nemělo by chybět v dětské výživě. Obsahuje totiž zdraví prospěšné látky jako vitamíny a minerální látky - vitamín A, D, E a draslík.
Máslo je ideální na vaření, pečení a můžete ho namazat na chléb (snadněji se však roztírá margarín). Máslo se rychle přepaluje, již při teplotě 150 - 180 °C. Na smažení doporučujeme používat přepuštěné máslo, které se přepaluje až při teplotě 200 - 250 °C. Přepuštěné máslo (máslo ghí) se vyrábí pomalým rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni. Z másla se při tomto procesu odstraňuje voda a další příměsi. Výsledkem je čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování a mnohem delší trvanlivost (a to i mimo lednici). Přepuštěné máslo ghí (ghee) se používá v indické kuchyni, ale můžete ho využít obecně na smažení, vaření, pečení i k přímé konzumaci. Má lehce oříškovou…