Trendy Lamart Nůž na maso Damas LT2042 13 cm s proslulou značkou Lamart - tento artikl doporučujeme za mimořádně nízkou cenu 249 Kč. Upozorňujeme, že nabídka má omezenou platnost. A co takhle doprava ZADARMO? Objednáte-li si nad 1999 Kč, neplatíte poštovné. Jasná úspora a k tomu spokojenost z nákupu, není proč váhat.
Nůž na maso LT2042 z řady Damas od výrobce Lamart je ideální na menší kusy masa a drobnější ingredience. Využijete ho především na vykosťování, špikování, plátkování a porcování masa, ale je vhodný také na krájení klobás, tvrdých salámů a sýrů atd. Tento nůž má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených potravin. Rukojeť je vyrobena z exotického dřeva Pakka a je ergonomicky tvarovaná pro bezpečný úchop a maximální účinek při krájení.
Tento nůž není vhodný do myčky na nádobí. Po použití nůž omyjte a před uskladněním řádně osušte. Pro bezpečné uskladnění bez rizika poranění a ztupení čepele doporučujeme používat stojan na nože nebo magnetickou lištu. Dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí ocílky a brousku na nože. Dlouhodobou ostrost nože zajistí také kvalitní kuchyňské prkénko.
Délka ostří: 13 cm
Délka nože: 24,5 cm
Materiál: nerezová ocel, pakka (exotické dřevo)
Barva: stříbrná, tmavě hnědá
![]() |
Nůž na maso má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje. Rukojeť z exotického dřeva je ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop. Tento nůž je ideální na vykosťování, špikování, plátkování vařeného a pečeného masa, ale také na porcování syrového i tepelně zpracovaného masa. Na klobásy, sýry, tvrdé salámy atd. |
Vhodné do myčky: NE
Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože. Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý.
Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů. Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů. Ocílku používejte k udržování ostří. Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen. Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch. Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů.
Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd. Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit. Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů.
Broušení nože ocílkou
Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky). Nejlepší je mít oporu (např. stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné. Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby. Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x). Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte.