Radost přinášející Lamart LT1067 hrnec na těstoviny 6L od předního výrobce Lamart - tento produkt dodáváme extra levně za 849 Kč. Nakupujte v našem e-shopu za skvělé ceny. Utraťte minimálně 1999 Kč a DOPRAVU ZCELA ZDARMA máte v kapse. Už jsme vás přesvědčili, že tohle musíte mít?
Nerezový hrnec s poklicí na těstoviny LT1067 od výrobce Lamart je vyroben nerezové oceli 18/0 a je opatřen silným sendvičovým dnem. Součástí hrnce je poklice, cedník a napařovací nástavba. Tento hrnec je ideální pro přípravu těstovin nebo třeba zeleniny v páře. Napařovací vložka je opatřena integrovanými úchopy a cedník má rovněž úchop.
Poklice je vyrobena z odolného skla a je v ní otvor pro odvod páry a pro dokonalou kontrolu nad vařením. Hrnec na těstoviny můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a můžete ho mýt v myčce na nádobí.
Průměr: 22 cm
Výška: 16
Objem: 6 l
Materiál: nerezová ocel 18/0
Barva: stříbrná
![]() |
Hrnec je vyroben z kvalitní nerezové oceli 18/0, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje a čistí. Hrnec obsahuje poklici, cedník a napařovací vložku. Poklice je opatřena otvorem pro odvod páry a pro max. kontrolu nad vařením. Napařovací vložka je opatřena integrovanými madly a cedník má také úchop. Silné sendvičové dno umožňuje použití na všech typech vařičů včetně indukce. Vhodný do myčky na nádobí. |
Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci
Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C
Vhodné do myčky: Ano
1. Výrobek z velmi kvalitní nerezové oceli je odolný vůči teplotám do 220 °C – nadměrně vysoké teploty mohou pak již poškodit nebo deformovat výrobek.
2. Nádobí vždy umyjte v teplé vodě se saponátem, aby jste odstranili veškeré nečistoty. Výrobek opláchněte a osušte. Následně potřete kapkou oleje pro zachování kvality povrchu. Papírovou utěrkou odstraňte přebytečný olej (ošetřujte takto výrobek pravidelně a udržujte tak nádobí v perfektním stavu).
3. Ujistěte se, že velikost plotýnky sporáku odpovídá velikosti vašeho výrobku a není širší než okraje nádobí, čímž zabráníte nadměrnému ožehnutí vnějšího povrchu - vždy stačí využít pro vaření mírný plamen. Využijte termoakumulační vlastnosti nádobí, které umožňují delší držení tepla v nádobě a také úsporu energie.
4. Nikdy nenechávejte nádobí na plotně bez dozoru. Před očištěním nechte nádobí vychladnout.
5. Pro odstranění lehkých skvrn po vaření (připálení) nechte nádobí odmočit v horké vodě se saponátem a následně utřete dosucha měkkým hadrem. V případě skvrn v pánvi nebo hrnci ohřejte trochu bílého octu a potom umyjte běžným způsobem. Tyto skvrny však v žádném případě nesnižují vlastnosti produktu.
6. Doporučujeme na nerezový povrch nepoužívat kovové náčiní a nekrájet jídlo v pánvích a hrncích.
7. Nerezové nádobí se velmi dobře udržuje a čistí, při ručním mytí používejte pouze měkké hadry a houbičky, které nepoškrábou daný povrch. Nepoužívejte agresivní chemické produkty. Mytí v myčce na nádobí je možné – pozor však na tvrdost vody a použití příliš agresivních čistících prostředků, které mohou vést ke změně barvy povrchu nádobí. Tyto změny však neomezují funkčnost či zdravotní nezávadnost nádobí.
8. Pro zachování dlouhé životnosti výrobku, zacházejte s nádobím opatrně a snažte se nepoškrábat jeho povrch.
Vlivem vysoké teploty (nad 220 °C) může dojít k poškození nádoby nebo víka.
Při použití ostrých kovových nástrojů může dojít k poškození (poškrábání) povrchu (např. nůž, vidlička).
Při použití drsných a agresivních čisticích prostředků může dojít…