Tradiční bestseller, Hořká čokoláda do fontány Callebaut 57,6% 250 g pocházející od značky Callebaut - tento artikl se na vás těší v časové omezené slevě za 119 Kč. Naše výhodné nabídky čekají právě na vás. Jakmile se vám zalíbí zboží nad 1999 Kč, cenu dopravy už nemusíte řešit, bude GRATIS. Takový nákup potěší vás i vaši peněženku.
Pravá belgická čokoláda Callebaut na přípravu čokoládové fontány s obsahem 57,6 % kakaa vděčí za svou jemnou a hladkou chuť právě skutečnému obsahu kakaového másla a kakaového prášku.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
Složení: kakaový prášek, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní extrakt z pravé vanilky
Min. obsah kakaa: 57,6%.
Alergeny: Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).
Hmotnost: 250 g
Upozornění: Čokoládu do fontány objednáváme ve 2,5 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.
*Fotografie je pouze ilustrační.
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2406 kJ / 575 kcal
Tuky: 41 g z toho nasycené mastné kyseliny: 25 g
Sacharidy: 42 g z toho cukry: 40 g
Bílkoviny: 4,8 g
Sůl: 0,01 g
Čokoláda je ve formě čokoládových peciček, které obsahuji větší procento kakaového másla než běžná tmavá čokoláda. Z toho důvodu není nutné přidávat další suroviny pro získání ideální chuti i textury čokolády.
Pokud chcete docílit jemnější chuti fontánové čokolády, pak doporučujeme přidat malé množství 33% smetany.
Čokoládové pecičky sypte přímo do samotné fontány bez předchozích úprav. Pokud nemáte s fontánou předchozí zkušenost nebo dostatek času, pak je možné část čokolády rozpustit předem ve vodní lázni.
Ingredience
500 - 600 g kvalitní čokolády do fontány (doporučujeme vysokoprocentní, ale kdo má rád může použít mléčnou či bílou čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovoce (jahody, banány, hrozny atd.), 100 g para ořechů - volitelné
Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.
2. Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.
3. Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
Slovo fondue pochází z francouzštiny a znamená tavená. Toto slovo se vyslovuje [fondü]. Původně bylo sýrové fondue - sýr roztavený nad ohněm a vzniklo v Savojsku ve francouzské části Švýcarska, kde je nyní fondue národním pokrmem. Do rozpuštěného sýra se namáčí maso nebo kousky pečiva. Dnes existuje i čokoládové fondue - do rozpuštěné čokolády se namáčí kousky čerstvého ovoce jako jsou například jahody, hrozny, banány apod.
Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, sýr v kastrůlku na sporáku. Doporučujeme používat na čokoládové fondue kvalitní čokoládu určenou k přípravě čokoládové fontány. Můžete použít hořkou s vysokým obsahem kakaa, jemnou mléčnou nebo lahodnou bílou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Sýr rovněž používejte kvalitní s výraznější chutí jako…