Právě je za dobrou cenu Forma na koláč Emile Henry s vlnitým okrajem slonová kost 26 cm oblíbené značky Emile Henry - toto zboží si můžete nechat dodat v jedinečné akci za 799 Kč. Spolehněte se na nejvýhodnější ceny v našem internetovém obchodě. Na vámi zadanou adresu bude BEZPLATNĚ dopravena objednávka v hodnotě 1999 Kč nebo víc. Přejeme vám příjemné nakupování.
Forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s výrazným vlnitým okrajem v barvě slonové kosti. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.
Koláčová forma Emile Henry je ideální na pečení masových, zeleninových nebo ovocných koláčů. Díky krásném designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Průměr formy je 26 cm, výška je 5 cm a objem 1,4 l. Forma nemá odnímatelné dno. Výhodou keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická forma udrží koláč dlouho teplý.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
Průměr: 26 cm
Výška: 5 cm
Objem: 1,4 l
Materiál: keramika
Barva: slonová kost
![]() |
Forma na koláč je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Krásný francouzský design. Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche). Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do lednice: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano do 270 °C
Quiche je francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto a smetanová náplň. Slovo Quiche původně vzniklo zkomolením německého slova Kuchen, což znamená v překladu koláč. Nyní je quiche nedílnou součástí francouzské kuchyně. Náplň slaného koláče tvoří vejce, tučná smetana a další přísady jako je například slanina, cibule, sýr atd. Existuje spousta receptů na francouzský quiche.
Křehké těsto je tvořeno pouze dvěma ingrediencemi a to moukou a máslem v poměru zhruba 2:1. V některých receptech najdete také vejce. Těsto je nejlepší nechat aspoň hodinu vychladit v lednici, ale můžete ho tam nechat i přes noc. Díky tomu se suroviny krásně spojí a při válení nebude těsto tak mazlavé. Vyválet byste měli těsto na tloušťku zhruba 3 - 4 mm. Doporučujeme válet těsto mezi dvěma listy pečícího papíru. Quiche se peče v tradičních formách na quiche, které mají kulatý tvar a vyšší okraj, který je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dost tuku, a tak nemusíte formu vymazávat.
Těsto po vyválení přenesete do formy a vyložíte včetně vyššího vroubkovaného okraje. Těsto se peče nejprve bez náplně, zatížené fazolemi, které doporučujeme propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Až poté se naplní náplní a peče se dozlatova. Výsledkem je křupavé těsto dokola a vláčná náplň, kterou si můžete upravit podle vlastní chuti či fantazie. Quiche je dobrý teplý i…
Parametry produktu