Oblíbený produkt Emile Henry Ramekin Zapékací miska, 8,5 cm, granátová od oblíbeného výrobce Emile Henry - tento artikl čeká na vás za perfektní cenu 119 Kč. Konkurenci sledujeme nonstop, abychom vám nabídli lepší ceny. Oblíbený bonus, BEZPLATNÉ poštovné a balné, je poskytován pro objednávky nad 1999 Kč. Přejeme vám spokojenost z výhodného nákupu.
Zapékací miska Ramekin (ve francouzštině Ramequin) od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Zapékací miska je ideální na Crème brûlée, ale můžete ji použít i na další dezerty jako je např. Soufflé, čokoládový fondán, čokoládová pěna, crumble, panna cotta atd. a je vhodná i na přípravu slaných dobrot.
Emile Herny je rodinná firma. Miska na Creme Brulée je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s netradičním tvarem. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Miska je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Průměr misky je 7,5 cm, výška 7 cm, a objem 0,2 l. Výhodou keramické zapékací misky je rovnoměrné vedení tepla a miska udrží pokrm dlouho teplý.
Průměr: 7,5 cm
Výška: 7 cm
Objem: 0,2 l
Materiál: keramika
Barva: granátová
Záruka: 10 let na výrobní vady
![]() |
Zapékací miska je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Netradiční tvar, krásný francouzský design. Miska Ramekin je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku. Ideální na Creme Brulée, Soufflée, čokoládový fondán, slané pokrmy atd. |
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
Crème brûlée je francouzský dezert, který se skládá pouze ze 4 ingrediencí. Na jeho přípravu vám bude stačit pouze kvalitní smetana ke šlehání, žloutky, vanilkový lusk, krupicový cukr a hnědý třtinový na flambování. Bude se vám hodit žáruzdorná zapékací miska zvaná Ramekin a flambovací pistole, která vám pomůže vytvoži na povrchu jemného dezertu křupavou krustičku z cukru.
250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný, 4 žloutky, 70 g co nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání (na posypání můžete použít cukr třtinový)
Postup:
1. Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C.
2. Oba druhy smetany, vyškrábnutá vanilková semínka i prázdný lusk dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.
3. Žloutky a cukr utřete dohusta a dosvětla. Poté je zalijte ohřátou vanilkovou…