Zákazníky doporučované zboží, Emile Henry Dóza na olej, slonová kost se známou značkou Emile Henry - tento produkt prodáváme za skvělou cenu 849 Kč. Podívejte se také na další položky ze širokého katalogu. A nejlepší na tom všem je, že při objednávce nad 1999 Kč nezaplatíte ani korunu za dopravu. Lepší nabídku už na trhu hledat nemusíte.
Keramická nádoba na olej a ocet od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Nádoba na ocet a olej je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v barvě slonové kosti. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Nádoba je opatřena kovovou nálevkou pro snadné dávkování. Nálevka je usazena v korkové zátce.
Dóza na olej Emile Henry je neprůhledná a bude tak nejen ozdobou vaší kuchyně, ale především ochrání olivový olej před slunečními paprsky. Díky tomu zachová jeho charakteristickou chuť a prodlouží jeho životnost. Průměr láhve je 7,5 cm a její objem 450 ml. Můžete ji samozřejmě použít na uskladnění i jiných druhů oleje a také na ocet např. na balsamico.
Průměr:7,5 cm
Objem: 450 ml
Materiál: keramika, korek (zátka), nerezová ocel (nálevka)
Barva: slonová kost
![]() |
Nádoba na olej a ocet je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům. Ručně vyrobeno. Krásný francouzský design. Nádoba na olej je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku. Ochrání olej před vzduchem a světlem, a tím prodlouží jeho životnost a zachová jeho charakteristické aroma. Možné použít i na olej. |
Vhodné do myčky: Ano, ale jen nádoba bez korkové zátky a bez nálevky
Extra panenský olivový olej se vyrábí přímo z oliv (plody olivovníku) mechanickými způsoby. Olivy se z větviček nesmí otrhávat, ale musí se počkat, až sami spadnou na připravené plachty. Olivy se lisují za studena, čímž se v oleji zachová maximum vitamínů a zdraví prospěšných látek. Do oleje se nepřidávají žádné další látky. Extra panenský olivový olej obsahuje vitamíny D, A, K, E a vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin (zdravých tuků). Díky tomu se používá nejen na konzumaci, ale také v léčitelství a v kosmetickém průmyslu.
Extra panenský olivový olej má příznivý vliv na trávení, podporuje metabolismus, pomáhá při léčbě onemocnění žaludku, snižuje koncentraci žaludečních kyselin, brání vzniku žaludečních vředů, podporuje funkci žlučníku, posiluje játra, usnadňuje vylučování škodlivých látek z organismu, pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru, pomáhá při zácpě. Dodává tělu energii a umožňuje buňkám lépe získávat energii z cukrů, je vhodný i pro diabetiky. Má nižší energetickou hodnotu než máslo nebo jiné druhy olejů, pomáhá při hubnutí a při redukční dietě.
Olivový olej se přepaluje obecně při nižší teplotě, a tak je vhodný především na studenou kuchyni např. do salátů, zálivek, finální pokapání hotového pokrmu atd. Pokud přeci jen chcete…