Prestižní Dekantér s vydutým dnem, WMF od top výrobce WMF - toto zboží si můžete nechat dodat s neuvěřitelnou slevou za 1049 Kč. U nás nakoupíte vždy kvalitní zboží za bombastické ceny. Pokud se vám líbí bezplatné poštovné, zkontrolujte, že objednáváte za víc než 1999 Kč. Takový nákup potěší vás i vaši peněženku.
Karafa na červené víno od výrobce WMF je vyrobena z odolného skla, má vyduté dno a objem 1,5 l. Výška karafy je 24 cm. Karafa umožní rychlejší dosáhnutí požadované teploty při servírování červeného vína, než kdyby zůstalo v úzké láhvi. Karafu můžete mýt v myčce na nádobí.
Výška: 24 cm
Objem: 1,5 l
Materiál: sklo
Barva: průhledná
![]() |
Vhodné do myčky na nádobí. Ideální pro podávání červeného vína. Rychlejší dosažení teploty vhodné k servírování vína. Krásný design. Vyduté dno. |
![]() |
O žádné nevýhodě nevíme. |
Vhodné do myčky: Ano
Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo. Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě. Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno. 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.
Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy. Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí. Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret.
Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení.
Suché víno obsahuje max. 4 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zbytkového cukru / 1 l vína.
Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °C
Těžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °C
Růžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °C
Mladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 - 13 °C
Mladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 - 16 °C
Stará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 - 18 °C
Červené víno je ideální především k červenému masu např. ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrům.
Bílé víno je vhodné k rybám, mořským plodům, k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým sýrům.
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky WMF" href="https://www.restauracecorner.cz/exit110"…