Perfektní Cukřenka s pokličkou Barista, WMF s trendy značkou WMF - tento hit pořídíte v úžasné akci za 699 Kč. Ceny jsou tento týden stlačené na minimum. Při objednávce nad 1 999 Kč od nás máte DOPRAVU ZDARMA. Záleží nám na tom, abyste ušetřili.
Cukřenka z kolekce Barista od výrobce WMF má objem 130 ml a je vyroben z porcelánu v bílé barvě. Součástí je víčko a lžička z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Ideální na dávkování cukru do kávy, čaje a dalších nápojů. Cukřenka má moderní design a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu.
Průměr: 5 cm
Výška: 8 cm
Objem: 130 ml
Hmotnost: 300 g
Materiál: porcelán, nerezová ocel Cromargan® 18/10
Barva: bílá, stříbrná
![]() |
Víčko a lžička jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost. Balení obsahuje cukřenku, lžičku a víčko. Umožňuje pohodlné dávkování cukru do kávy, čaje atd. Vhodné do myčky na nádobí. |
![]() |
O žádné nevýhodě nevíme. |
Vhodné do myčky: Ano
Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.
Porcelán je keramická hmota, která se vyrábí vypálením keramického těsta. Keramické těsto je tvořeno směsí ostřiva, taviva a kaolinu (hornina skládající se z minerálu kaolinit (jílový minerál) a drobných křemenných zrn, používá se při výrobě keramiky, porcelánu a papíru). Porcelán se využívá na výrobu nádobí, sanitární keramiky, dlaždic, dekorativních předmětů atd.
Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy a používá se v potravinářství. Používá se moučkový, krystalový a kostkový. Bílý cukr je však návykový a zdraví škodlivý. Dlouhodobý vysoký příjem bílého cukru je příčinou obezity, způsobuje hyperglykemii (vysokou hladinu cukru v krvi), což poškozuje cévy. Cukr se nachází v polotovarech a průmyslově vyráběných potravinách (např. kečup), v pečivu, müsli, ve slazených nápojích atd. Chuť cukru je návyková a tělo vyžaduje čím dál větší dávky. Cukr má vysoký glykemický index asi 70 (GI = určuje, jak rychle se cukry vstřebávají do krve, čím vyšší GI, tím rychleji po nich máte hlad). Sladké potraviny tedy tělu dodají rychlou energii, po chvíli však dostanete opět hlad a dáte si opět něco sladkého.
Fruktóza (ovocný cukr) a glukóza (hroznový cukr) jsou monosacharidy (jednoduché sacharidy) a mají nižší glykemický index. Cukr se do krve uvolňuje postupně, což postupně dodává tělu energii - ovoce vás díky tomu zasytí na delší dobu a navíc obsahuje vlákninu, která pozitivně ovlivňuje zažívání.
Třtinový cukr je nerafinovaný, má hnědou barvu a obsahuje vlákninu a minerální látky (však v zanedbatelném množství). Je tedy jen nepatrně zdravější než bílý cukr.…