Logo
Chilli omáčka Carolina Reaper Pyré My Chilli 20 ml

Chilli omáčka Carolina Reaper Pyré My Chilli 20 ml

174 Kč

Z žebříčku nejprodávanějšího zboží pochází Chilli omáčka Carolina Reaper Pyré My Chilli 20 ml kvalitní značky My Chilli - tento artikl je tady pro vás po zlevnění za 174 Kč. Ve slevě nabízíme nepřeberné množství dalších položek. Při objednávce nad 1 999 Kč od nás máte DOPRAVU ZDARMA. Jasná úspora a k tomu spokojenost z nákupu, není proč váhat.

Výrobce: 
SKU: 
Do obchodu

Popis

My Chilli

POPIS

Chilli omáčka Carolina Reaper Pyré od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin. Tato chilli omáčka je vyrobena z chilli papriček Carolina Reaper, což je 2. nejpálivější chilli paprička světa (2018), což jí dodává extrémní pálivost. Na ochucení celého hrnce pokrmu stačí jen 1 - 2 kapky. Dávkujte opatrně! Nevhodné pro děti!

SPECIFIKACE

Složení: chilli papričky Carolina Reaper 59 %, ocet, voda, sůl, konzervant: sorban draselný, zahušťovadlo: Xanthan

Stupeň pálivosti: star2 star2 star2  star2 star2 

Objem: 20 ml

Země původu: Česká republika

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů.

chilli con carne

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

Ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání
2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

CAROLINA REAPER

Carolina Reaper je 2. nejpálivější chilli paprička světa (2018) a dosahuje extrémní pálivosti 2 200 000 SHU (Scovilleho stupnice pálivosti). Tato chilli paprička byla poprvé zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013. Carolina Reaper vznikla křížením chilli papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. Kromě extrémní pálivosti má sladkou ovocnou chuť s nádechem skořice a čokolády.

 

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño
Všechny produkty od výrobce
shopping-bag