Jedinečná nabídka, Callebaut Mléčná čokoláda 33,6 % 250 g od výrobce Callebaut - tento produkt prodáváme extra výhodně za 119 Kč. V našem katalogu zařazené zboží vás nezklame. Vyberte si zboží v celkové hodnotě nad 1999 Kč a poštovné máte ZDARMA. Jasná úspora a k tomu spokojenost z nákupu, není proč váhat.
Pravá belgická čokoláda Callebaut mléčná 33,6%, krémová s jemnou příchutí karamelu, s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a celé řady dezertů.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma
Obsah kakaa min. 33,6 % z toho pevný podíl min. 20,8 %
Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu), sóju. Může obsahovat stopy ořechů.
Hmotnost: 250 g
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 10 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.
* Fotografie je pouze ilustrační.
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2357 kJ / 563 kcal
Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g
Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0,21 g
Ingredience
200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)
K servírování
šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky
Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou.
2. Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády.
3. Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.
4. Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi
5. Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin.
6. Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies).
Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní…