Z žebříčku nejprodávanějšího zboží pochází Callebaut čokoláda do fontán Horká 2,5 kg od kvalitní značky Callebaut - toto zboží si můžete objednat s VIP slevou pro každého za 899 Kč. Podívejte se také na další položky ze širokého katalogu. Běží vám čas na BEZPLATNOU dopravu k objednávkám v hodnotě 1999 Kč a víc! Nakupování na internetu je tak opět výhodnější než v kamenné prodejně, která má vyšší náklady.
Pravá belgická čokoláda Callebaut na přípravu čokoládové fontány s obsahem 57,6 % kakaa vděčí za svou jemnou a hladkou chuť právě skutečnému obsahu kakaového másla a kakaového prášku.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
Složení: kakaový prášek, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní extrakt z pravé vanilky
Min. obsah kakaa: 57,6%.
Alergeny: Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).
Hmotnost: 2,5 kg
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2406 kJ / 575 kcal
Tuky: 41 g z toho nasycené mastné kyseliny: 25 g
Sacharidy: 42 g z toho cukry: 40 g
Bílkoviny: 4,8 g
Sůl: 0,01 g
Čokoláda je ve formě čokoládových peciček, které obsahuji větší procento kakaového másla než běžná tmavá čokoláda. Z toho důvodu není nutné přidávat další suroviny pro získání ideální chuti i textury čokolády.
Pokud chcete docílit jemnější chuti fontánové čokolády, pak doporučujeme přidat malé množství 33% smetany.
Čokoládové pecičky sypte přímo do samotné fontány bez předchozích úprav. Pokud nemáte s fontánou předchozí zkušenost nebo dostatek času, pak je možné část čokolády rozpustit předem ve vodní lázni.
Ingredience
500 - 600 g kvalitní čokolády do fontány (doporučujeme vysokoprocentní, ale kdo má rád může použít mléčnou či bílou čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovoce (jahody, banány, hrozny atd.), 100 g para ořechů - volitelné
Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.
2. Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.
3. Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
Slovo fondue pochází z francouzštiny a znamená tavená. Toto slovo se vyslovuje [fondü]. Původně bylo sýrové fondue - sýr roztavený nad ohněm a vzniklo v Savojsku ve francouzské části Švýcarska, kde je nyní fondue národním pokrmem. Do rozpuštěného sýra se namáčí maso nebo kousky pečiva. Dnes existuje i čokoládové fondue - do rozpuštěné čokolády se namáčí kousky čerstvého ovoce jako jsou například jahody, hrozny, banány apod.
Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, sýr v kastrůlku na sporáku. Doporučujeme používat na čokoládové fondue kvalitní čokoládu určenou k přípravě čokoládové fontány. Můžete použít hořkou s vysokým obsahem kakaa, jemnou mléčnou nebo lahodnou bílou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Sýr rovněž používejte kvalitní s výraznější chutí jako například gruyère, ementál, raclette atd. Můžete použít i několik druhů sýrů, přidat koření nebo třeba česnek.
Pod nádobou na fondue je svíčka nebo kahan, který zahřívá rozpuštěnou čokoládu nebo sýr, udržuje optimální teplotu a konzistenci. Hosté si pak namáčejí ingredience podle typu fondue pomocí servírovacích…
Parametry produktu