Vaše možnosti obohacující Bílá čokoláda Callebaut 28% 250 g kvalitní značky Callebaut - tento artikl nepropásněte za téměř velkoobchodní cenu 119 Kč. Upozorňujeme, že nabídka má omezenou platnost. DOPRAVA ZDARMA nyní i bez speciálního kupónu, stačí nakoupit za víc než 1999 korun. Vy tak neplatíte nic navíc!
Pravá bílá belgická čokoláda Callebaut 28% s vyváženou mléčnou chutí a s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a dalších sladkých dezertů.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
Složení: Obsah kakaové hmoty min. 28 %, cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, emulgátor (sójový lecitin), přírodní vanilkové aroma
Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu). Může obsahovat stopy sóji, ořechů.
Hmotnost: 250 g
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 10 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Callebaut tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.
*Fotografie je pouze ilustrační.
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2379 kJ / 569 kcal
Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g
Sacharidy: 55 g z toho cukry: 55 g
Bílkoviny: 6 g
Sůl: 0,21 g
Ingredience
125 g sušenek (můžete použít máslové, kakaové atd.), 60 g másla (pokojové teploty), 40 ml vroucí vody, 2 lžičky práškové želatiny, 375 g krémového sýra (pokojové tepoty, můžete použít třeba sýr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smetany (31 - 33 %), 100 g bílé čokolády (rozpuštěné a vychladlé), 250 g čerstvých malin, práškový cukr na posypání před servírováním
Postup
1. Připravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencí připravíte 12 mini cheesecaků) nebo malé žáruvzdorné misky a vyložte je pečícím papírem.
2. Sušenky dejte do food processoru a zpracujte než vznikne jemná struktura. Pokud nemáte food processor dejte sušenky do sáčku a použijte paličku na maso nebo váleček na těsto. Pak přidejte rozpuštěné máslo a spojte. Pak směs dejte na dno forem a utlačte lžící. Dejte 30 minut vychladit do lednice.
3. Do malé misky dejte dvě lžíce vroucí vody. Přidejte do ní práškovou želatinu a prošlehejte, dokud nebude želatina úplně rozpuštěná. Nechte vychladnou (zhruba 5 minut).
4. Krémový sýr s cukrem prošlehejte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu do hladka. Přidejte želatinu a pokračujte v mixování. Potom přidejte smetanu a šlehejte do hladka. Na závěr vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu.
5. Na sušenkový základ ve formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g). Poté dejte do každé formy lžící krémovou směs a uhlaďte povrch. Vychlaďte v lednici přes noc nebo minimálně 6 hodin
6. Servírujte ozdobené zbytkem čerstvých malin a posypané moučkovým cukrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v…